marți, 3 septembrie 2013

Culorile si personalitatea


Numeroase cercetari au dovedit deja faptul ca preferinta noastra pentru anumite culori poate dezvalui caracteristici importante ale personalitatii. De aceea, testele bazate pe culori au depasit de mult granitele cabinetelor de psihoterapie, si sunt folosite pe scara larga in domeniul resurselor umane, pentru selectia personalului, si in orice domeniu in care avem nevoie sa stim mai multe despre personalitatea unui individ, intr-un timp mai scurt si fara a ne impiedica in testele cu nenumarate intrebari si tabele. Dar, cel mai interesati de cunoasterea personalitatii noastre ar trebui sa fim noi insine, caci asa cum spunea Oscar Wilde ‚Scopul vietii este dezvoltarea personala. Numai daca stim din ce suntem facuti, ce calitati si ce defecte avem, ce ni se potriveste si ce ne consuma resursele, vom putea evolua si trai o viata mai buna.
Pe baza preferintei pentru o anumita culoare, puteti afla lucruri noi despre personalitatea dumneavoastra. Trebuie sa vizualizati culorile fara a le da o forma anume, nu va ganditi la haine, la flori sau la alte obiecte colorate pe care le-ati ales dupa diferite criterii. Va place o culoare pentru ceea ce este ea, nu pentru
obiectele in care este prezenta.



Galbenul este culoarea care are ca simbol universal Soarele. 

Inel cu benzi rotative 1223RGF-efect antistres


De aceea, ea exprima in primul rand o personalitate calda, incarcata cu o energie pe care e gata sa o ofere lumii, cat si cu nevoia de libertate si miscare care sa nu-i fie ingradite. Exprima o fire foarte generoasa, careia ii face placere sa daruiasca si un suflet sensibil ce simte nevoia sa fie inconjurat de prieteni. De asemenea arata o minte deschisa, dornica sa cunoasca cat mai multe lucruri si care sa fie folosita pentru a obtine satisfactii profesionale, pentru a dovedi competenta. Insa trebuie sa-si pastreze energie si pentru propriile probleme.


Rosul se regaseste in simbolul universal al sangelui. Asfel incat el ne ofera imaginea unei personalitati pline de viata, expansive, care pune pasiune in tot ceea ce face.
Exprima o fire curajoasa, care face tot ce poate pentru a depasi obstacolele, chiar si cu pretul distrugerii lor, asa cum actioneaza si focul. Un suflet inflacarat, care daca nu-si canalizeaza energia spre lucruri constructive, va ajunge sa se manifeste extrem de agresiv. O persoana foarte hotarata, care stie exact ce vrea de la viata si-si foloseste ambitia pentru a se afirma si pentru a-si face cunoscut punctul de vedere. Deci nu e greu sa intuim prezenta unei atitudini dominatoare, care mai ales prezenta la femei, poate sa le dea acestora mult de furca, mai ales in privinta relatiilor cu barbatii. Doreste sa obtina posturi de conducere si poate fi un excelent lider, atata timp cat va tine intotdeauna cont si de ceilalti si nu se va transforma intr-un dictator.


Albastrul este culoarea simbolurilor cerului si apei. Asa ca vorbim de o personalitate dominata de calm si de capacitate de intelegere, care se manifesta cel mai bine intr-un mediu non-concurential. 
Este o fire senina, care detesta conflictele si care stie sa se foloseasca de momentele de relaxare, la maxim. Este o persoana cu gandul la viitor, acesta este visat, imaginat, planificat si tot timpul traieste cu speranta ca poate face lumea mai buna. In general este un suflet deschis, care vede numai partile pozitive si din cauza asta poate fi foarte usor ranit. Are multe momente in care cade pe ganduri si daca nu e atent, cei din jur pot interpreta in mod gresit acest comportament.


Verdele este culoarea care defineste plantele. Putem spune ca are legatura cu intretinerea vietii, deci cu o personalitate preocupata de ingrijirea celorlalti, dotata cu capacitatea de a oferi sustinere si sprijin oricui are nevoie. Aceasta persoana traieste pentru a-i ajuta pe oameni, este modalitatea prin care simte ca existenta ei are sens. De aceea, e bine sa lucreze in domenii in care sa-si poata oferi sprijinul intr-un mod cat mai profesionist si eficient si in care resursele sale sa nu fie irosite. Nu trebuie sa se considere si nici sa fie considerata o fiinta slaba pentru ca intotdeauna vrea sa-si ofere sprijinul si e mereu gata sa asculte problemele celor din jur, ci din contra, asta este calitatea ei cea mai de pret, care o ajuta sa-si hraneasca sufletul si, la randul ei, sa devina izvor pentru altii.



Movul este cea mai inchisa culoare a spectrului si simbolizeaza sacrul, ea regasindu-se in hainele oficiale ale liderilor religiosi. Persoana care-l prefera va avea intotdeauna inclinatii religioase, de orice natura ar fi ele sau preocupari pentru zona oculta, pentru descifrarea secretelor sufletului si se bazeaza foarte mult pe intuitie. Este culoarea celor care practica introspectia, care nu lasa frau liber emotiilor, care cauta sa afle in ce consta propria lor putere.
http://www.regalgold.ro/catalog/bijuterii-argint-serii-limitate-604880/filtru-piatra-ametist-261920?s=pd

Din cauza faptului ca sentimentele nu sunt manifestate, ceilalti pot percepe aceasta fiinta ca fiind una foarte rece, si ar putea sa inceapa sa o evite din ce in ce mai mult. Nu e nicio greseala in a arata ca sunteti si d-voastra un om ca toti ceilalti si implicarea activa in tot felul de actiuni va poate creste experienta de viata.


Portocaliul este cea mai calda culoare, deci ne face sa ne gandim la o personalitate plina de caldura, care stie sa se deschida in fata altora si este foarte comunicativa. Insa din dorinta de a ajuta pe toata lumea, poate promite mai mult decat poate face si in felul acesta produce dezamagire, chiar daca intentiile au fost bune.
http://www.regalgold.ro/cumpara/bratara-argint-masiva-piatra-carneol-b2750-4824410
Este o persoana foarte sentimentala, careia ii place sa se afle printre oameni si sa interactioneze cu acestia chiar la modul fizic. Are o fire optimista si-i place sa-si gaseasca motive de bucurie, considerand ca orice lucru poate fi schimbat in ceva mai bun, contribuind cu placere la aceasta schimbare. Fiind un suflet sensibil, suporta greu critica dar trebuie sa vada in asta o cale prin care poate imbunatati lucrurile si care-l ajuta sa devina mai puternic.

Negrul este de fapt o nonculoare, care reprezinta lipsa luminii. Persoana care-l prefera are ca preocupare centrala analizarea propriilor sentimente si emotii pana la cel mai mic detaliu. Din cauza asta are o personalitate foarte rezervata, care se ascunde in spatele unui zid, care manifesta destul de multa rigiditate si din cauza asta evita noul, preferand sa ramana inchisa in vechile tipare pe care le cunoaste foarte bine. Este o fire incapatanata dar in acelasi timp foarte loiala persoanelor in care are incredere. Este constant absorbita de trecut dar isi cunoaste foarte bine responsabilitatile si nu suporta sa lase treburile neterminate. Trebuie sa invete sa accepte si schimbarea si sa vada in viitor, posibilitatea de a-si fabrica noi amintiri.
http://www.regalgold.ro/catalog/bijuterii-argint-serii-limitate-604880/filtru-piatra-onix-261971



Albul
http://www.regalgold.ro/catalog/bijuterii-argint-serii-limitate-604880/filtru-piatra-onix-261971, 

prin contrast cu negrul, simbolizeaza chiar lumina. La fel ca aceasta, ea ne arata o personalitate deschisa catre lume, care vrea sa se simta libera sa cunoasca orice isi doreste, care nu poate fi ingradita de nimeni si de nimic. Este pasionata de descoperirea lucrurilor noi si fiind o fire curioasa, lista acestora este nesfarsita. Din cauza aceasta s-ar putea sa nu petreaca niciodata suficient timp pentru consolidarea unor relatii si sa fie o persoana cu foarte multe cunostinte dar prea putini prieteni. Nu se cramponeaza de tipare si este gata oricand sa exploreze noi optiuni in viata. Insa in aceasta goana continua e posibil sa uite sa-si cunoasca sentimentele si deci sa nu stie ce i-ar aduce fericire. E bine sa se analizeze mai mult si sa faca niste planuri mai concrete.

Maroul reprezinta pamantul. Deci vorbim de o personalitate care prefera concretul, care este ancorata in realitate si care este foarte constienta ca tot ce este pamantesc, va fi si trecator. In consecinta este preocupata de batranete, de sfarsitul vietii si de faptul ca nu merita sa-ti irosesti timpul, ci ca trebuie sa-l traiesti la maxim. Este o persoana ce-i tine si pe ceilalti ‚cu picioarele pe pamant’, gandind realist si actionand in mod practic.
http://www.regalgold.ro/catalog/bijuterii-argint-serii-limitate-604880/filtru-piatra-cuart-fumuriu-261944
Poate sa-si indeplineasca responsabilitatile dar are nevoie sa stie care este modul cel mai sigur pentru a face asta. Isi trage energia din trairea intensa a evenimentelor vietii, la fel ca radacinile unui copac. Trebuie sa invete sa accepte ca nu toti oamenii sunt la fel cu el si ca indiferent cat de serios poti face o treaba, ai parte si de esecuri.

http://www.regalgold.ro/catalog/bijuterii-argint-serii-limitate-604880/filtru-piatra-turcoaz-261932
Turcoazul este dat de amestecul dintre albastru si verde si a carui nuanta depinde de proportia acestor culori. In consecinta, reflecta o personalitate formata din combinatia caracteristicilor de la cele doua culori. Daca luam de la verde, preocuparea pentru ingrijire si de la albastru, preocuparea pentru viitor, rezulta o dorinta imensa de implinire a visurilor si de grija pentru ce parere au ceilalti despre propria persoana. De asemenea, are un interes crescut pentru a-i ajuta pe oameni sa-si realizeze si ei visurile. Din cauza aceasta, ar putea simti uneori ca traieste numai pentru ceilalti si ca de el nu se mai ocupa, si ca se modeleaza mereu pentru a le fi tot timpul pe plac. Atentie, caci toate astea tradeaza o fire inclinata catre dependenta de altcineva si trebuie sa invete sa-si afirme propriile dorinte si pareri, in felul acesta obtinand mult mai usor respectul oamenilor.
Ingrijiti-va sufletul, consultati un psiholog!
sursa 
http://www.marya.ro Psih. Roxana Georgescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu